Hectigo.net
Suomeksi / in English
Muutan. Uusi osoite on oletus.fi. Hectigo.net pysyy toiminnassa toistaiseksi.

Pyörällä liikenteessä

Ihan yhtä hienosti en osaa vetää kuin jätkä ylläolevassa videossa. Tai no, oikeastaan en osaa tehdä mitään, joka pääsisi edes lähelle. Pyöräilin kuitenkin eilen yhteensä 51 kilometriä, ja olen tällä haavaa suoritukseeni tyytyväinen. En voi väittää, etteikö reissu Tampereelta Valkeakoskelle ensimmäistä kertaa olisi ollut jossain määrin rankka, mutta tänään jalat ovat jo toipuneet. Olisi pitänyt ottaa tavaksi jo muutama kesä aiemmin, niin olisin voinut säästää jokusen sata litraa bensiiniä kunnon kohoamisen ohella.

Tänä kesänä uskon oikeasti pyöräileväni työmatkan säännöllisesti, toisin kuin viime kesänä, jolloin jäi pelkäksi yritykseksi. Alku on ainakin lupaava, kun matkamittarissa on jo 40 päivältä yhteensä yli 350 kilometriä. Ehkä voin tämän nojalla uskotella itselleni, että olen tullut määrätietoisemmaksi. Onhan vuoden aikana ehtinyt muutenkin muuttua jo vaikka mikä, ihmissuhdekuvioista aina koulutustasooni asti. Muutaman viikon päästä voin virallisesti käyttää titteliä tekniikan kandidaatti, ja ensimmäinen kaupallinen peliprojektini, Dragon Portals, on julkaistu. Tästä vielä muutama kuukausi eteenpäin, ja tulen kuulumaan myös asuntovelallisten sankkaan joukkoon.

Tänäänkin nousin pyörän selkään, puoliksi tietoisena päämääränä kiertää katsomassa lapsuuteni maisemia. Uimarannat, harrastuspaikat ja koulut ovat jääneet lähtemättömästi mieleen muistini perukoille. Moni yksityiskohta vaikuttaa tutulta, vaikka sen luulee unohtaneensa jo vuosia sitten. Kotikaupungin pienuus käy selvemmäksi. Autolla maisemaan ei saa kosketusta, mutta pyöräillessä välimatkan tuntee. Kierrän olennaisimmat nähtävyydet tunnissa, ja matkaa kertyy 12 kilometriä. Vain harva asia on pohjimmiltaan muuttunut, vaikka muutaman kaupan nimi ja logo ovatkin tuntemattomia. Ja kyllä täällä palasia minusta on, vaikka olenkin jo juurtunut Tampereelle.

- hectigo 2009-05-02

Kommentit

Työmatkapyöräily on aika mainio liikuntamuoto. Olisipa työpaikalla suihku, niin voisi sitä järkevästi harjoittaakin.

- tazle 2009-05-02

Polkupyöräily on liikkumismuoto, josta en itse ole koskaan piitannut. Yleensäkään liikunta ei ole perinteisesti napannut yhtään. Tosin viime aikoina olen alkanut tosissaan miettiä kokoontaitettavaa pyörää, jolla voisi kulkea kouluun.

- miizou 2009-05-05

Kommentit pois päältä